Pe 14 februarie, de la ora 19.00, am participat la flashmob-ul de tango argentinian gazduit de Biblioteca Nationala din București. Evenimentul este parte din manifestarile ONE BILLION RISING, campanie internationala de combatere a violentei impotriva femeilor, derulata cu ocazia V-Day.

Demonstratia, organizata sub forma unui flashmob, o are ca invitata speciala pe Monica Petrica, prim-balerina Operei Nationale. Ei i se vor alatura alte cateva zeci de cupluri de dansatori, precum si instructorii de la TangoTangent. Impreuna ne vor propune sa combatem violenta impotriva femeilor prin dans, prin arta si imbratisari.

Pe 14 februarie 2013, un miliard de femei, alaturi de oamenii care le iubesc, sunt incurajate sa se ridice, sa danseze si sa pledeze pentru un sfarsit al violentelor, in cadrul ONE BILLION RISING. Este cea mai ambitioasa actiune din istoria miscarii V-Day.

Pana in prezent, sute de activisti si organizatii internationale au facut campanie pentru ONE BILLION RISING. Printre personalitatile care si-au girat celebritatea in acest scop nobil se numara Rosario Dawson, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Donna Karan, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington – Whitely si multi altii.